Η πλάτη του καναπέ.

Επειδή τόσα χρόνια που κάνω αυτή την εργασία Αύγουστο μήνα όλοι θέλουν να τελειώσουν κάποια πράγματα και κάποιοι άλλοι τώρα αποφασίζουν πως ήρθε ο καιρός να φτιάξουν κάτι (για μένα είναι αυτό) να ξέρεις πως αν και έχω να γράψω post αρκετό καιρό, διακοπές δεν έκανα(ευελπιστώ να κάνω) και δεν είναι που βαρέθηκα, αλλά τελικά κάτι τέτοια διαλείμματα τα έχει ανάγκη ένας άνθρωπος που γράφει. Γιατί μαζί με κάτι σκέψεις όπως «τι να γράψω τώρα που να μην το έχουν πει κι άλλοι;» και μαζί με τις αυξημένες υποχρεώσεις της δουλειάς συν το νέο σχεδιασμό του δωματίου του μικρού μου Γιώργου (που δεν ξέρω πόσο χρόνο θα μου πάρει να το τελειώσω και να στο παρουσιάσω) σε κάνουν να μην τρέχεις για το πληκτρολόγιο…

Σήμερα όμως επιστρέφω ξανά με ένα ωραίο θέμα για το blog, αφού κι εσύ ίσως είσαι από εκείνους που πολλές φορές στα mail που δέχομαι, μου ζητάνε ιδέες για το τι είναι καλό να τοποθετηθεί πίσω από την πλάτη ενός καναπέ.Sofa atzien hormie sofararte ipini biherrien, bajuau juen leike eta ganien estanterixa bat:

via

Αν λοιπόν η πλάτη του καναπέ σου, κόβει το χώρο στα δύο και δεν ακουμπάει σε τοίχο σίγουρα χρειάζεσαι πρακτικές και κομψές λύσεις που θα σε βοηθήσουν να καλύψεις το «γυμνό και εκτεθειμένο» μέρος του επίπλου, δημιουργώντας περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους με καλαισθησία.Χωρίς τίτλο

via

Εκτός λοιπόν από μια κονσόλα ή ένα μπουφέ ίδιου ύψους πίσω από την πλάτη του καναπέ όπου μπορείς να τοποθετήσεις μια λάμπα, κορνίζες, ένα βάζο με λουλούδια ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία,Χωρίς τίτλο

via

μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα έπιπλο που θα έχει κάτι περισσότερο από εμφάνιση γιατί πολύ απλά θα λειτουργεί και ως τραπέζι φαγητού ή ως γραφείο. Χωρίς τίτλο 

via

Εδώ σου έχω μερικά όμορφα παραδείγματα:

  • Βιβλιοθήκη-ράφια

Αν θέλεις να δώσεις βάθος στο σαλόνι σου και οπτικά και πρακτικά απομάκρυνε τον καναπέ σου από τον τοίχο και τοποθέτησε πίσω του ράφια stylizimo: the perfect colour:

via

ή μία βιβλιοθήκη Nodi | Textured Cushions Launch:

via

δημιουργώντας έτσι μια υπέροχη και ζεστή γωνιά.

En familie har sat drømmen om at bo på landet på standby, efter at de faldt…:

via

My Top 3 Design Tips. EVER.:

via

.:

via

8 Sneaky Small Space Solutions:

via

Χωρίς τίτλο

via

  • Γραφείο

Μου αρέσει να  αναζητώ τρόπους όπου τα έπιπλα μπορούν να είναι ευέλικτα σε έναν χώρο … όπου να μπορείς να τοποθετήσεις αρκετά πράγματα, τα οποία αξιοποιούν στο έπακρο το έπιπλο που ήδη έχεις, πέρα από την παραδοσιακή χρήση του, αφού οποιοδήποτε τραπέζι-κονσόλα μπορεί να μετατραπεί για παράδειγμα σε ένα γραφείο με την προσθήκη μιας καρέκλας και μιας επιτραπέζιας λάμπας.

via

console behind couch is exactly right. Also, that plant in the corner:

via

Mix And Match Antiques | Jeanetta Rowan-Hamilton - Living Room Ideas (houseandgarden.co.uk):

via

love the double sofa look, plus love the desk/console behind the couch. Perfect for smaller spaces, but can fit lots of people. This layout will probably exist in my home one day :):

via

I love the idea of putting a long desk like this where a relatively useless sofa table would normally sit.:

via

  • Πτυσσόμενο τραπέζι

Χρησιμοποιώντας ένα πτυσσόμενο τραπέζι και μερικές καρέκλες μπορείς πολύ εύκολα να δημιουργήσεις μία μικρή γωνιά πρωινού. Ιδανικό decor για μικρούς χώρους.Notice - sofa table that converts! Console table, sofa table. Can also transform into buffet for large parties.:

via

elmueble:

via

  • Κονσόλα

Οι κονσόλες είναι γνωστό ότι βρίσκουν πάντα μία θέση σε διάφορα μέρη ενός χώρου, προσφέροντας αισθητική αλλά και λειτουργικότητα στην καθημερινότητά μας. Μπορείς να τοποθετήσεις μία κονσόλα πίσω από έναν καναπέ, στον τοίχοSitting room in a Swedish home with dramatic black accents. Anders Bergstedt for Entrance.:

via

How to style bookshelves - 10 tips compiled from design experts.:

via

ή στην πλάτη του καναπέ που είναι εκτεθειμένη δημιουργώντας έτσι ένα διαχωριστικό χώρου, που δεν θα εμποδίζει το οπτικό σου πεδίο.

via

Little ottomans under a console table could make perfect extra seating that is out of the way or little work area behind couch.:

 via

white parsons sofa table with rattan stools:

via

Weekend Crashers:

via

Επίσης μία κονσόλα μπορεί να μετατραπεί σε ένα λειτουργικό μίνι μπαρ όπου θα μπορείς να απολαμβάνεις το ποτό ή τον πρωινό σου καφέ.

rustic bar table for behind a couch | or a bar table in the corner of living room.:

via

I like the idea of a "sofa table": When a sofa is floated in a room, place a table of the same height behind it to make it into a functional area and less of a visual roadblock. I like it with chairs--becomes a great spot to watch TV while doing work.:

via

  • Χαμηλό  έπιπλο

Χρησιμοποιώντας ένα χαμηλό έπιπλο-πάγκο με λιτή και καθαρή γραμμή δίνεις άλλη οπτική στον χώρο του σαλονιού σου. :

via

Rustic bench for magazine storage in the sitting room. Helt Enkelt.:

via

  • Μπουφές

Μετακινώντας τον μπουφέ σου, στην πλάτη του καναπέ μπορείς να δώσεις λίγο περισσότερο αέρα στο χώρο της τραπεζαρίας και με αυτόν τον τρόπο έχεις και ένα μοντέρνο decor μίας λύσης κατάλληλης για οργάνωση.

via

Χωρίς τίτλο

via

Εδώ σου έχω αγαπημένα μου κομμάτια επίπλων σε νέες μορφές και υλικά, που αποτελούν μία κομψή λύση για να καλύψεις το «γυμνό» μέρος του καναπέ σου, εξοικονομώντας και λίγο ακόμη χώρο για την οργάνωση των μικρών σου αντικειμένων.

1.Μπουφές Copenhagen

31800

2.Βιβλιοθήκη Como23151

3.New order

4.PRINTMAKER’S CONSOLE

Printmaker's Console

5.CONSOLE TABLE

Reclaimed Russian Oak Parquet Console Table

6.PARISIAN CORNICE CONSOLE

Parisian Cornice Console

7.METALIVILLE σεκρετέρ

8.Μπουφές της AL2

9.HUDSON SHAGREEN TRAY CONSOLE TABLE

Hudson Shagreen Tray Console Table

10.PLANK CONSOLE

Reclaimed Russian Oak Plank Console

Τις περισσότερες φορές ένας καναπές αποτελεί βασικό στοιχείο του ύφους της διακόσμησης, άρα είναι πολύ σημαντικό να ταιριάζει με το χώρο σου γι αυτό και το έπιπλο που θα αποφασίσεις να βάλεις πίσω από αυτόν είναι εξίσου σημαντικό. Τέλος όπως είδες σήμερα ο χώρος πίσω από τον καναπέ σου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ράφια, αποθήκευση και ακόμη περισσότερα αρκεί μόνο το καθιστικό σου να έχει καλή διάταξη έτσι ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο!

 

 

 

 

 

 

Advertisements