2016: Ώρα για αλλαγές!

Μια νέα χρονιά φέρνει αμέτρητες ευκαιρίες για να κάνεις αλλαγές. Αν έχεις την δυνατότητα να κάνεις σημαντικές κινήσεις, όταν πρόκειται για τα έπιπλά σου, προτείνω πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε αγορά, να ρίξεις μια ματιά στις προτάσεις μου για μια πιο σύγχρονη αλλά και κομψή ματιά που μπορεί να αποκτήσει ο χώρος σου το 2016…

 • Άλλαξε: τις ταιριαστές καρέκλες της τραπεζαρίας σουBlack and white:

via

Και οι δύο, καρέκλες και τραπέζι χρησιμοποιούνται για να ταιριάζουν σε κάθε παραδοσιακή ή μοντέρνα τραπεζαρία. Αλλά επειδή οι τρέχουσες τάσεις διακόσμησης μας διδάσκουν να αναμίξουμε και να ταιριάξουμε τραπέζι και καρέκλες σε διάφορα χρώματα και σχήματα, προτείνω να φέρεις την ανανέωση στο χώρο της τραπεζαρίας σου συνδυάζοντας διαφορετικές καρέκλες, που θα σε βοηθήσουν να προσθέσεις το ενδιαφέρον και την αντίθεση στον χώρο σου.

via

Επειδή συνδυάζοντας διαφορετικές καρέκλες υπάρχει ο κίνδυνος να χαλάσει η όψη της τραπεζαρίας σου και ναι δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται …ρίξε μια ματιά σε μερικούς τρόπους για να τις συνδυάσεις σωστά:

 • Συνδυάζοντας ΖΕΥΓΑΡΙΑDining room:

via

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αναμίξεις καρέκλες είναι να παίξεις στην τραπεζαρία σου με το συνδυασμό δύο συν δύο πανομοιότυπων μοντέλων καρέκλας, δηλαδή συνδυάζοντας δύο πανομοιότυπα ζεύγη και τοποθώντας κάθε καρέκλα στην αντίθετη πλευρά του τραπεζιού. 1fdc3f490689e40cc7528037fbc18e4c

via

Αυτός ο συνδυασμός λειτουργεί αρκετά καλά, επειδή μία από τις βασικές αρχές σχεδιασμού είναι η επανάληψη που δημιουργεί ρυθμό και δυναμισμό σε μια σύνθεση, χωρίς να σπάσει την ισορροπία.

 • Διαφορετικές καρέκλες, ίδιο χρώμαLight dining space:

via

Όταν οι καρέκλες είναι διαφορετικές μπορείς να βάψεις κάποιες από αυτές – ή όλες – με το ίδιο χρώμα για να επιτευχθεί μια συνεκτική ματιά.White dining room:

via

 • Ίδια καρέκλα, διαφορετικό χρώμαWooden dining table:

via

Πολλές δημοφιλή καρέκλες είναι διαθέσιμες σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Τα πανομοιότυπα σχήματα από αυτές τις καρέκλες θα φέρουν την ενότητα στο χώρο σου, ενώ η ποικιλία των χρωμάτων θα προσθέσει οπτικό ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για τη σύνθεση.

 • Διαφορετικές καρέκλες, στο ίδιο στυλ.

Μερικές συνθέσεις συνδυάζουν διαφορετικά μοντέλα και χρώματα, δημιουργώντας μια εκλεκτική συλλογή Nerd - Catalog

via

με μεγάλο ενδιαφέρον. Για να λειτουργήσει αυτή η σύνθεση είναι σημαντικό να επιλέξεις καρέκλες στο ίδιο στυλ. Fiber - Tube base - Catalog

via

749b6e9b562a34274068a474aa8bd8d3via

 • Καρέκλες και παγκάκιαGravity home, Green inspiration via VT Wonen:

via

Μια άλλη ιδέα για ένα πιο οικείο περιβάλλον στο χώρο της τραπεζαρίας είναι να συνδυάσεις διαφορετικές καρέκλες με έναν πάγκο. Οι πάγκοι δίνουν μια πιο οικεία και χαλαρή διάθεση, καθώς και μεγιστοποιούν τον διαθέσιμο χώρο σε μικρά δωμάτια.

via

Εν ολίγοις, υπάρχει αρκετή διασκέδαση εδώ και με το μείγμα του Mix And Match στις καρέκλες μπορείς να δημιουργήσεις μια όμορφη αντίθεση που θα σπάσει τις τυπικές ρυθμίσεις στις παραδοσιακές τραπεζαρίες, για να επιτευχθεί μια πιο χαλαρή και φιλική προς την οικογένεια ματιά. Ωστόσο, η σύνθεση αυτή πρέπει να έχει κάτι που θα συνδέει καρέκλες και τραπέζι για να επιτευχθεί μια συνεκτική ματιά, είτε πρόκειται για το σχήμα, το χρώμα, το στυλ ή το ύφασμα.

 • Άλλαξε: το ξύλινο έπιπλο μπαρTypes Of Wet Bars | Home Bar Plans – Easy Designs to Build your own Bar. Add 2 beams to hide support beam.:

via

Δεν χρειάζεται να έχεις πολλά ελεύθερα τετραγωνικά στο χώρο σου για να διαθέτεις ένα πλήρως εξοπλισμένο μπαρ..μία μικρή γωνιά του σπιτιού σου αρκεί για να μπορείς να απολαμβάνεις τα ποτάκια σου, με καλή παρέα τα Σαββατοκύριακα..Απλά είναι καιρός να αποχαιρετήσεις το μπαρ του σπιτιού σου που είναι φτιαγμένο από ξύλο…

Αντικατέστησε με ένα:καροτσάκι μπαρ σε μεταλλικές αποχρώσειςThe Dulux Colour Trend forecast for 2016. Styling by Bree Leech and Heather Nette King. Photography by Lisa Cohen.:

Αν δεν έχεις την δυνατότητα να αποκτήσεις ένα καροτσάκι μπαρ μπορείς πολύ απλά σε έναν μεγάλο και όμορφο δίσκο,Vintage Hotel Medium Oval Tray with Handles

via

που θα τοποθετήσεις επάνω σε ένα τραπεζάκι, να βάλεις όλα τα απολύτως απαραίτητα:ποτά, σέικερ, παγοθήκη, κομψά ποτήρια και διάφορα μπωλ και θα έχεις αμέσως, ένα στυλάτο μπαρ..

 • Άλλαξε: Το κρεβάτι σουGrey bedroom:

via

Νομίζω ήρθε η στιγμή, έτσι δεν είναι; Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που θα αγαπούν πάντα να κοιμούνται κοντά στο έδαφος, αλλά αν η κατάσταση με το κρεβάτι σου αισθάνεσαι ότι σε έχει κουράσει, αυτή είναι η χρονιά για να κάνεις μεγάλες αλλαγές στην κρεβατοκάμαρα.
Αντικατάσταση με: Κρεβάτι με ουρανό

via

Το κρεβάτι είναι μια μεγάλη υπόθεση. Είναι μια επένδυση, μια δέσμευση, και είναι απαραίτητο για τον ύπνο μιας καλής νύχτας. Δεν είναι μια βιαστική απόφαση, αλλά είναι και μια μεγάλη ευκαιρία για να δώσεις μία πιο ξεχωριστή διάσταση στο δωμάτιο, ανοίγοντας παράλληλα και όλα τα είδη των επιλογών για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου.

via

Αν επιλέξεις κρεβάτι με ουρανό που είτε είναι διακοσμημένο με ύφασμα στο επάνω μέρος ή και στα πλάγια, είτε δεν έχει καθόλου ύφασμα η κρεβατοκάμαρα σου θα αποκτήσει με αυτό και μόνο, ξεχωριστή ατμόσφαιρα.Greek vacation home of Jasper Conran via The Wall Street Journal (photography by Magnus Mårding):

via

 Και αν δεν είσαι της σύγχρονης ή μινιμαλιστικής προσέγγισης, σκέψου vintage! Τα κρεβάτια σε αυτό το στυλ κυριαρχούν στη διακόσμηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και ένα σιδερένιο κρεβάτι αρκεί για να αποδώσει τη vintage αίσθηση στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου.French Country Vintage | Vintage Bedrooms | PHOTO GALLERY | Ideal Home | Housetohome.co.uk:

via

Μην ξεχνάς ότι δεν υπάρχουν κανόνες για να κολλήσεις σε ένα είδος ή σε άλλο. Το κλειδί για φέτος είναι να σηκωθεί το κρεβάτι σου από το πάτωμα…

 • Άλλαξε: Το κομοδίνο Δίσκος

Ένας τρόπος να ανανεώσεις άμεσα το υπνοδωμάτιό σου είναι να αλλάξεις το κομοδίνο.Hay tray table *_*:

via

Το κομοδίνο δίσκος σίγουρα είναι κομψό, εξοικονομεί χώρο και προσθέτει ομορφιά στο υπνοδωμάτιο, αυτό είναι σίγουρο.

via

Ένα σημαντικό πράγμα που δεν προσθέτει είναι η αποθήκευση.

Αντικατέστησε με: Πραγματικό κομοδίνο

via

ή με μια καρέκλα

via

Αν δεν έχεις καρέκλα Bedroom:

via

βάλε σκαμπό, Bedroom by Bloom & Co:

via

ή το σκαμνάκι της γιαγιάς σου.Bedroom inspiration by Jersey Ice Cream Co for West Elm

via

Μια ξύλινη επιλογή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρεις τα φυσικά χρώματα και τις υφές μέσα στο δωμάτιο.

 • Άλλαξε: Τη ντουλάπα Ikea
  Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσεις την παλιά ντουλάπα από τα ΙΚΕΑ. Το 2016 είναι η χρονιά για να την αναβαθμίσεις …

via

Αντικατάσταση με μια : Συρταριέρα/μπουφέGravity Home, Boerum Hill apartment (and former home of Jay-Z)...:

viaBedroom:

via

 Είτε το στυλ σου είναι πιο midcentury είτε πιο μοντέρνο, υπάρχουν κομψά κομμάτια στην αγορά ,

via

με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.

Η νέα χρονιά είναι γεγονός και για τους περισσότερους από εμάς αποτελεί μια ευκαιρία για ένα καινούργιο ξεκίνημα με νέους στόχους που θα μας χαρίσουν χαρά, υγεία και ευεξία. Αυτόν το χρόνο λοιπόν, βάλε στόχο να αλλάξεις ότι δεν σου αρέσει και ξεκίνα από τον χώρο που περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου…το σπίτι σου!

Να έχεις μία καλή και δημιουργική χρονιά♥!

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s