Dressing room.Nτουλάπα.

Από το πρωινό ξύπνημα χειρότερο δεν έχω και για σένα που με νιώθεις και αγαπάς τον ύπνο όπως εγώ, είπα να γράψω το σημερινό post, που μπορεί να κάνει το πρωινό ξύπνημα ευκολότερο, αφού μία καλά οργανωμένη και κυρίως τακτοποιημένη ντουλάπα, μπορεί να απλοποιήσει τη ζωή μας αλλά και να συμβάλλει στη μείωση του καθημερινού μας άγχους.

Και επειδή ένα παραμυθένιο dressing room είναι το όνειρο κάθε γυναίκας, A Fashionable Home: Minimal And Bright Walk-In Closet -- Scandinavian Minimal Interior Design -- Shaggy Rug Via Stylizimo -- photo 8-Le-Fashion-Blog-A-Fashionable-Home-Minimal-Bright-Walk-In-Closet-Scandinavian-Minimal-Interior-Design-Shaggy-Rug-Via-Stylizimo.png: λόγω του ότι αποτελεί μία πολύ καλή λύση αποθήκευσης για να έχεις όλα τα προσωπικά σου πράγματα τέλεια οργανωμένα σε ένα μέρος δίνοντας παράλληλα και την αίσθηση μίας προσωπικής μπουτίκ, θα ξεκινήσω από σένα που έχεις το δωμάτιο για να λειτουργήσεις μια γκαρνταρόμπα μέσα του και από σένα που τώρα ξεκινάς το σπίτι σου και καλό είναι να ζητήσεις από τον μηχανικό που κάνει τα σχέδια, να βγάλει χώρο για αυτόν τον πολύ λειτουργικό χώρο, όπου μέσα σε αυτόν, εκτός του ότι θα αποθηκεύσεις τα ρούχα, παπούτσια και άλλα προσωπικά σου αντικείμενα, μπορείς ακόμη και να ντυθείς.

El Mueble Un piso de 60 m2 8: Το dressing room είναι συνήθως μέρος του κυρίως υπνοδωματίου,

ωστόσο οποιοδήποτε δωμάτιο βρίσκεται κοντά στην κρεβατοκάμαρά σου10 ideas para aprovechar rincones difíciles · ElMueble.com · Escuela deco: θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως βεστιάριο όπως για παράδειγμα η κρεβατοκάμαρα φιλοξενουμένων που ποτέ δεν έχει επισκέπτες, το δωμάτιο του γραφείου σου, όπου ποτέ δεν χρησιμοποιείς ή Shoe shelves... Hubby can probably do this :): το παιδικό δωμάτιο αν τα παιδιά σου έχουν μεγαλώσει, μπορεί να μετατραπεί σε ένα πρακτικό και λαμπερό dressing room. Μόλις αποφασίσεις ποιος είναι ο ιδανικός χώρος και πριν ξεκινήσεις τον σχεδιασμό που ταιριάζει στις ανάγκες σου, μπορείς να ξεκινήσεις με τον τρόπο αυτό:

Τέσσερα βασικά πράγματα που κάθε γκαρνταρόμπα πρέπει να έχει:

 • Καθιστικό: οθωμανικά σκαμπό που μπορούν να χρησιμεύσουν ταυτόχρονα και ως τραπεζάκια αλλά και ως μικροί αποθηκευτικοί χώροι, μικρό πάγκο ή πολυθρόνα που θα σε βοηθήσει να φοράς τα παπούτσια σου και να τα βγάζεις άνετα.
 • Φωτισμός: Συνήθως στα βεστιάρια υπάρχει έλλειψη φυσικού φωτός. Το φυσικό φως μπορεί να μην είναι απαραίτητο εδώ, αλλά σίγουρα είναι ο τεχνητός φωτισμός. Το ιδανικό είναι ένας λευκός φωτισμός για να βλέπεις καθαρά τα χρώματα, κατά μήκος και περίπου 20 με 40 cm μακριά από τις πόρτες. Μια ενδιαφέρουσα άποψη είναι το φως που τοποθετείται στο εσωτερικό της ντουλάπας και ανάβει με το άνοιγμα της πόρτας. Ένα φωτιστικό γραφείου στο μπουντουάρ σου, επίσης μπορεί να δημιουργήσει μια ζεστή λειτουργική και οικεία αίσθηση.
 • Καθρέφτης:  Εκτός από την προφανή λειτουργία του, οι καθρέφτες μπορούν επίσης να κάνουν το χώρο να φανεί μεγαλύτερος και φωτεινότερος και να αυξήσει την αίσθηση του χώρου. http://stylizimoblog.com/wp-content/uploads/2014/01/Walk-in-closet_stylizimo.png: Μια έξυπνη λύση είναι να τον τοποθετήσεις στην εξωτερική επιφάνεια της πόρτας.
 • .Επένδυση δαπέδου: Ένα ιδιαίτερο χαλί στο πάτωμα θα προσθέσει ζεστασιά στο χώρο.

Όσον αφορά την τοποθέτηση στο χώρο, το πιο συνηθισμένο μέρος είναι να ενσωματώσεις την ντουλάπα στον ίδιο χώρο με τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας.

 Μια έξυπνη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις ένα ξύλινο ή γύψινο χώρισμα, με γυαλί και να δημιουργήσεις ένα χώρο αποθήκευσης πίσω από το κρεβάτι σου. Πρώτα απ’ όλα μέτρησε τα βασικά, 60 cm που είναι το βάθος μιας κανονικής ανοιγόμενης ντουλάπας και σε αυτά πρόσθεσε άλλους 90 cm μπροστά για να κινείσαι με άνεση. Όσον αφορά το μήκος, σου προτείνω το ελάχιστο που είναι 2.00 μέτρα. Αν τώρα διαθέτεις μόνο λίγα μέτρα ή ευθεία τοποθέτηση είναι η πιο ιδανική ενώ αν έχεις μια γωνία φυσικά το σχήμα L είναι το ιδανικό. Όταν τα μέτρα δεν είναι πρόβλημα επέλεξε να δημιουργήσεις την ντουλάπα σου σε Π σχηματισμό. Σε μικρά υπνοδωμάτια η καλύτερη επιλογή είναι οι συρόμενες πόρτες που δεν χρειάζονται καθόλου χώρο για να ανοίξουν. Όσο αφορά τα υλικά το ξύλο είναι πάντα μια κλασική επιλογή, ενώ άλλες εξίσου εντυπωσιακές επιλογές είναι η λάκα αλλά και το γυαλί συνδυασμένο με αλουμίνιο. Αν θέλεις ένα ανοιχτό βεστιάριο μην ξεχνάς ότι έχει το πλεονέκτημα του να βρίσκεις τα ρούχα πιο εύκολα και φυσικά είναι πιο οικονομικό αλλά το μειονέκτημα του είναι, ότι τα ρούχα είναι πιο ευάλωτα στη σκόνη. Μια καλή λύση που σου προτείνω εδώ είναι οι πόρτες από γυαλί, που επιτρέπουν την ορατότητα και προστατεύουν τα ρούχα.

Αν όμως ανήκεις κι εσύ στους πολλούς, The Design Chaser: Industrial Style | Scandi cool: τους πονεμένους με τα λίγα τετραγωνικά και με τη μία και μοναδική τρίφυλλη ντουλάπα τότε μπορείς να την οργανώσεις και να της δώσεις στυλ απλά και μόνο με τα ρούχα και τα αξεσουάρ που διαθέτεις…Lotta-Agaton-Pia-Ulin-Stockholm-home-interior-Scandinavian-style-white-black-bed-room:

αρχικά πρέπει να σκεφτείς αν χρησιμοποιείς ότι υπάρχει στη ντουλάπα σου. Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν ρούχα που δεν τα φοράς πια ή ρούχα που δεν τα έχεις φορέσει ποτέ και δεν ξέρεις και αν θα τα φορέσεις και φέτος. Beautiful Dutch bedroom make-over. Holly Marder.: Ότι δεν φοράς, καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο γι αυτό προτείνω να διαθέσεις μία το πολύ δύο ώρες από το χρόνο σου, για να οργανώσεις τα ρούχα σου κερδίζοντας πολύ χώρο στην ντουλάπα σου.

1. Άδειασε: Τοποθέτησε τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου πάνω στο κρεβάτι.

By Nord AW2013:

2. Επέλεξε: Για μία σωστά οργανωμένη ντουλάπα, καλό είναι να περιοριστεί ο αριθμός των ρούχων. Μείνε μόνο στα ρούχα και τα αξεσουάρ που φοράς. Δοκίμασε και κάνε μία εκκαθάριση των ρούχων και των αξεσουάρ που έχεις να φορέσεις πάνω από έναν χρόνο ή αυτών που δεν σου κάνουν πλέον και σκέψου αν μπορείς να τα δωρίσεις κάπου. Τι κρατάς, τι αποθηκεύεις, τι δωρίζεις και τι θεωρείς ότι θα χρησιμοποιήσεις πιο συχνά αυτό θα το αποφασίσεις εσύ.

3. Ομάδες: Όταν δεν ξέρεις τι να κρατήσεις μπορείς να ομαδοποιήσεις ανάλογα με το είδος ένδυσης: πουκάμισα, παντελόνια, πουλόβερ … και για το καθένα, να κάνεις δύο σωρούς για να διαχωρίσεις ευκολότερα τι φοράς, τι σου κάνει και τι όχι. Ένας βασικός κανόνας είναι πως ρούχα που δεν έχεις φορέσει τα τελευταία δύο χρόνια, καλό είναι να δωρίζονται. Εξαίρεση αποτελούν βεβαίως ακριβά κομμάτια και βραδινά ρούχα, τα οποία ούτως ή άλλως φοριούνται σπάνια και τα οποία καλό είναι να αποθηκεύσεις.

4. ΚαθάρισμαΠροτού αρχίσεις να τοποθετείς ξανά τα ρούχα σου στη ντουλάπα, καθάρισε καλά το εσωτερικό της ντουλάπας, με ένα πανί, νερό και λίγο ξύδι. Μετά τοποθέτησε σε πλαστικά κουτιά ή σε σακούλες αποθήκευσης ρούχων κενού αέρος τα καλοκαιρινά ρούχα, παπούτσια και τσάντες και αποθήκευσε τα κάτω από το κρεβάτι, στο πατάρι ή στην αποθήκη σου. Βάλε ταμπέλες στα κουτιά των παπουτσιών σου ή προτίμησε τα ειδικά διαφανή κουτιά αποθήκευσης παπουτσιών για να αναγνωρίζεις τα ζευγάρια πιο εύκολα.A Fashionable Home: Minimal And Bright Walk-In Closet -- Scandinavian Minimal Interior Design -- Shoe Shelves Via Stylizimo -- photo 4-Le-Fashion-Blog-A-Fashionable-Home-Minimal-Bright-Walk-In-Closet-Scandinavian-Minimal-Interior-Design-Shoe-ShelvesVia-Stylizimo.png:

 • Περισσότερος χώρος 

Τώρα είναι η ώρα και για να αλλάξεις τη διαμόρφωση της ντουλάπας σου.

Επειδή τα ράφια «τρώνε» χώρο από την ντουλάπα και δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος για τη σωστή οργάνωση των ρούχων, καθώς μπερδεύονται και τσαλακώνονται είναι προτιμότερο να εκμεταλλευτείς το ύψος για να βάλεις μία ακόμη ράγα όπου θα κρεμάς ρούχα, ακόμη κι αν είναι αρκετά χαμηλά. Καλό είναι να βάλεις τα είδη που χρησιμοποιείς καθημερινά στο ύψος του ματιού και κάτω, και πιο ψηλά αυτά που χρησιμοποιείς λιγότερο συχνά. Χρησιμοποίησε και το χώρο κάτω από τα ρούχα που κρέμονται. Εκεί μπορείς να τοποθετήσεις κουτιά με τα ρούχα σου, όπως πουλόβερ και ζακέτες, δηλαδή τα ογκώδη ρούχα που πιάνουν περισσότερο χώρο.Le matin, peaufinez votre style et laissez l’organisation de la penderie aux accessoires KOMPLEMENT. Αν έχεις διαθέσιμα συρτάρια βάλε ξεχωριστά τα εσώρουχα, τις κάλτσες/καλτσόν/κολάν, τις πιτζάμες καθώς και τις τελευταίες μικρές λεπτομέρειες (ζώνες, φουλάρια, τσάντες, γραβάτες, κτλ) σε ένα ξεχωριστό συρτάρι.  Αν δεν έχεις συρτάρια μπορείς να τα τοποθετήσεις σε κουτιά της αρεσκείας σου και να τα τοποθετήσεις στο πίσω μέρος της πόρτας της ντουλάπας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρεμάσεις πολλά πράγματα, κερδίζοντας χώρο.

 • Ομάδες ενδυμάτων: μπουφάν με σακάκια και φούστες με φούστες. Ταξινόμησε με βάση τον τύπο και τοποθέτησε τα μαζί στην ίδια κρεμάστρα. Για τα παντελόνια πρακτικές είναι οι πολλαπλές κρεμάστρες. Τώρα στα ράφια ομαδοποίησε ανάλογα με το είδος και τη συχνότητα χρήσης των ρούχων που φοράς, χωρίς να δημιουργείς στοίβες υψηλότερες των 30 εκατοστών και αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 15 εκατοστών από το επόμενο ράφι. Τα μικρότερα αντικείμενα καλό είναι να μπαίνουν σε μικρότερα καλάθια ή κουτιά.
 •  Η σωστή κρεμάστραOr install a slide-out bar for hanging trousers. | 53 Seriously Life-Changing Clothing Organization Tips:

Για τα ευαίσθητα υφάσματα επέλεξε κρεμάστρες υφασμάτινες, πλαστικές για τα πουκάμισα και ξύλινες για τα κοστούμια, αφού βοηθούν το ρούχο να διατηρήσει καλύτερα το σχήμα του. Απόφυγε τις συρμάτινες, οι οποίες δεν υποστηρίζουν καλά τα ρούχα και τις πλαστικές σακούλες καθαριστηρίου που εκλύουν τις χημικές ουσίες στη ντουλάπα σου.

 •  Δίπλωσε σωστά
  Υπάρχουν ρούχα που διπλώνονται εύκολα και άλλα που δεν διπλώνονται εύκολα και γι’ αυτό είναι καλύτερο να κρεμιούνται κατευθείαν στη ντουλάπα όπως ρούχα από μετάξι, πολυεστέρα και νάιλον.
 • Παπούτσια: θέαμα και τάξηShoes closet.. Except my shoes couldn't go up that high or I'd never be able to reach them. Lol:

Πρακτική λύση είναι να κρατήσεις όλα τα εποχιακά υποδήματα αποθηκεύοντας τα υπόλοιπα σε κουτιά ή στην αποθήκη σου. White Shelves in Walk-in Closet #design #interiordesign: Σε ανοικτά ράφια μπορείς να διοργάνωσεις τα παπούτσια ανάλογα με τον τύπο: μπαλαρίνες, μπότες, αθλητικά … και στη συνέχεια με το χρώμα αλλά και με τη χρήση τους καθημερινά, βραδινά …

 • Αποθήκευση αξεσουάρ

Καλό είναι να έχεις μια κρεμάστρα για καθημερινή χρήση και ένα κουτί στη ντουλάπα για σποραδική χρήση. Κράτησε τις ζώνες σε κουτιά για να αποφύγεις τη στρέβλωση ή σε ειδικές κρεμάστρες για ζώνες. I love the idea of using a super chic brass towel rack to organize your belts, jewelry and sunnies! These are some of the most awkward accessories to keep tidy. Belts don’t keep shape when you roll them, necklaces get tangled and sunnies just take up so much counter space. This simple fix would SO solve my problem of always hunting for my latest fave pair of sunglasses!: Αν έχεις πολλά φουλάρια-κασκόλ οργάνωσε τα ανά χρώμα.

Αξιοποίησε το συρτάρι με τα εσώρουχα

20 Bedroom Organization Tips To Make The Most Of A Small Space:

Τακτοποίησε τις κάλτσες ανά χρώμα και χρήση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαχωριστικά ή κουτιά χωρίς καπάκι για να δημιουργήσεις ένα πλαίσιο μέσα στο συρτάρι για εσώρουχα και κάλτσες.SFY Multifunctional Household Underwear, Bra, Socks, Organizers Storage Case Boxes with Cover 1pcs $21.68 (save $13.40):

Τέλος ο Σεπτέμβρης είναι γνωστό ότι φέρνει πάντα μια μικρή ψύχρα, όπως άλλωστε του ταιριάζει και η διαδικασία οργάνωσης της ντουλάπας που μοιραία θα προκύψει με τη μετάβαση από την καλοκαιρινή στη χειμερινή γκαρνταρόμπα σου….ελπίζω μετά το σημερινό post να γίνει τόσο δημιουργική όσο ποτέ άλλοτε!

via http://www.elmueble.com/,http://www.houzz.com/,https://gr.pinterest.com/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s