Αποθήκευση & διακόσμηση με ράφια

Detalle de interior de armario con baldas para zapatos y complementos

Τα ράφια ταιριάζουν σε κάθε γωνία του σπιτιού και εκτός του ότι αποτελούν έναν όμορφο τρόπο διακόσμησης, είναι και πολύ χρήσιμα γιατί μπορείς με την χρήση τους να εκμεταλλευτείς κάθε εκατοστό των τοίχων σου. Ένα δωμάτιο συχνά προσφέρει αναπάντεχες ευκαιρίες για αποθήκευση και διακόσμηση με φαντασία.

Ας δούμε μερικούς τρόπους:

 • Δημιούργησε μια περιοχή ανάγνωσης

Με μόνο τρία ράφια μπορείς να δημιουργήσεις μια γωνιά για διάβασμα στο σαλόνι. Ενσωματώνοντας τα ράφια ανάμεσα σε δύο χωρίσματα με το χαμηλότερο ράφι, σε 60 cm από το έδαφος, η απόσταση αυτή σου επιτρέπει να τοποθετήσεις διακοσμητικά αντικείμενα όπως κεριά και γλάστρες καθώς και πίνακες, ενώ πιο ψηλά σε απόσταση 50 και 80 cm από την οροφή, τα ράφια υποστηρίζουν βιβλία.

 • Κέρδισε χώρο σε μια γωνιά του δωματίουZona de trabajo en un salón

Αν εργάζεσαι στο σπίτι συνήθως χρειάζεσαι ένα χώρο που να προωθεί τη συγκέντρωση και να έχει χώρους αποθήκευσης. Μια έξυπνη λύση είναι η κατασκευή ραφιών και ντουλαπιών από γυψοσανίδα.Οι δυνατότητες που μας δίνει είναι απεριόριστες και η ευελιξία που έχει η κατασκευή από γυψοσανίδα μας δίνει την ευκαιρία να φτιάξουμε θέσεις, ράφια, ντουλάπια και χώρους προβολής δηλαδή αυτό που επιθυμείς…. στα μέτρα σου και στην αισθητική του χώρου σου.

Best inspiration trends #modern #home #ideas | see more inspiring images at http://goo.gl/f2caIwΥπάρχουν βέβαια και τέτοιες λύσεις κοίταξε αυτά τα ράφια παραπάνω : τέσσερα ράφια από 1 m πλάτος και 40 εκατοστά βάθος είναι αρκετά για τα βιβλία ή τα διακοσμητικά σου αντικείμενα στο χώρο του γραφείου.

Workspace

Για να αναδείξεις σωστά και έξυπνα τα αντικείμενα σου τοποθέτησε στα ράφια σου πολλά όμοια αντικείμενα μαζί ή βασικά μοτίβα και σχήματα που επαναλαμβάνονται, γιατί προκαλούν το ενδιαφέρον και μετατρέπονται από καθημερινά αντικείμενα σε έργα τέχνης.

 • Δημιούργησε ένα κεφαλάρι με τόπο αποθήκευσηςif space is tight widthways then a headboard shelf is the perfect solution. Love the styling of this.

Το χρώματα και τα υλικά των αντικειμένων σου πάνω στα ράφια μπορούν να είναι το κοινό στοιχείο που τα συνδέει. Για παράδειγμα αν όλα τα αντικείμενα είναι λευκά, μπορείς να συνδυάσεις διάφορα ετερόκλητα διακοσμητικά αντικείμενα που όμως συνθέτουν ένα καθαρό και ενιαίο σύνολο.

shelf above the bed for stuff you don't want on your nightstand, but still want in your room.

Σε ένα υπνοδωμάτιο χρειάζονται χώροι που να σου επιτρέπουν να αποθηκεύσεις. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα κεφαλάρι με ενσωματωμένα ράφια ή μπορείς να τοποθετήσεις ράφια επάνω από το κεφαλάρι ή δίπλα που είναι μια μοντέρνα πρόταση.No Headboard, No Problem: 10 Alternative Bedroom Decorating Ideas | Apartment Therapy

No Headboard, No Problem: 10 Alternative Bedroom Decorating Ideas

Αν θέλεις ατμόσφαιρα ηρεμίας στο χώρο, τοποθέτησε τα αντικείμενα συμμετρικά σε βιβλιοθήκες ή στα ράφια σου.

Isn't the pink a sweet counterbalance to the reclaimed wood ? The best of both worlds! #staging #bedroom liked@ stagedtodaysoldtomorrow.comblog Achados de Decoração: quarto com cabeceira até o teto traz muito conforto

 • ράφια μπροστά από την ποδιά των παραθύρων

Black book shelves and window nook #home #homedecor #interiordesign

 Μία ακόμη λύση από το να τοποθετήσεις μικρό αριθμό ραφιών είναι να δημιουργήσεις μια βιβλιοθήκη, η οποία θα καλύπτει όλη την επιφάνεια του τοίχου. Δεν είναι ανάγκη να καλύψεις όλη την επιφάνεια των ραφιών με αντικείμενα. Επέλεξε τα βιβλία που θέλεις καθώς και τα διακοσμητικά για την επίτευξη ενός καλαίσθητου συνόλου.

Mi sala es pequeña y tiene ventana. La esta al lado la cocina. El televisión es delante de el sofá greca. El suelo es madera y pared es blanca. Hay lampara negra y estantes cerca el ventana.

​Live in Montreal? ​ L​ooking for vintage rentals and handmade items to compliment your wedding? ​Restez a Montreal?​ ​ ​ Vous cherchez de la décor et des accessoires 'vintage' et faits à la main pour compléter vo​tre mariage ​​ ? http://lamarieeboheme.com/home ​​

 •  ράφια και πάνω από τις πόρτες (πρέκι)

Put a shelf over bathroom door for extra storage.

 • Διακοσμητικά κουτιά, μικρές συλλογές αντικειμένων,βιβλία και παιχνίδια στο παιδικό δωμάτιο… Εάν δεν έχεις χώρο για αυτά, μπορείς να εγκαταστήσεις τα ράφια πάνω από τις πόρτες. Θα χρησιμεύσουν για να εκθέσουν, χωρίς να χάνεις μέτρα.

I kind of like the idea of folding shutters to separate a room (e.g. my teaching area)Book shelves around the kitchen opening. Who doesn't love beautiful book shelves? And all white kitchens!

Great use of built-ins over the doorway in this small space.

Love the way this bookcase wraps around the door. I wish my ceilings were high enough in my lounge room to do this. I have space for one shelf only. via alvhem makleri

 • Αντικατέστησε το έπιπλο στο μπάνιο σου με ράφια

houtenplank.jpg by the style files, via Flickr

Δεν υπάρχει πιο απλή, οικονομική, λιτή επιλογή για το μπάνιο. Επέλεξε ένα χοντρό ξύλο (τουλάχιστον 5 cm) έτσι ώστε το έπιπλο να φαίνεται εύρωστο. Για να σταθεί καλά το βάρος του κεραμικού νεροχύτη, είναι καλύτερο να είναι στερεό. Το χαμηλότερο ράφι για πετσέτες, οι οποίες δεν ζυγίζουν πολύ, μπορεί να είναι κάπως λεπτότερο από την κορυφή.

Picture perfect on the beach: an Ibiza house

Το ξύλο είναι το πιο κοινό υλικό για τέτοιου είδους έπιπλα, αλλά μπορείτε να φτιάξεις αποθηκευτικούς χώρους, ράφια και εσοχές σε τοίχους με τούβλα και πρέκια, ή να τα κτίσεις με μπετόν σαν μέρος της δομής του δωματίου.

Plan vasque en bois graphique et fonctionnel #bathroom #wood

cement countertops and open shelf

Επίσης δες μερικές ιδέες για να κερδίσεις αποθηκευτικό χώρο στο μπάνιο σου

Maison de Gaspe by La SHED architecture

a white family home by the style files, via Flickr

San Francisco interior design firm Jugendstil Design

nice! but picture this with polished concrete. via archer and archer facebook

LePetitchouchou Insta kikajunq #FollowMe #MeSiga #LePetitChouchou

 • οργάνωση στην κουζίνα με ράφια

Η οργάνωσή της κουζίνας με τρόπο λειτουργικό έτσι ώστε να διευκολύνει την καθημερινότητά σου μπορεί να επιτευχθεί με  ράφια και φυσικά το χρώμα, το σχήμα, η διάσταση είναι καθαρά προσωπικό θέμα και θέμα του κάθε χώρου.

OF COURSE Everlane has the most beautiful office ever — pics ahead

Hinzufügen einiger BROWN - Elisabeth Moore

Susan Greenleaf San Francisco Home

White brick wall-extend the shelves right over the pass through!

Smart Space-Saving Tips for a Kitchen That Works

love the cabinets. this is what I want, the strip between each drawer. as well as the marble and wood combo

 • Φτιάξε μια μεγάλη ντουλάπα με ράφια

Walk in Closet IKEA for Modern Classic Design: Modern Light Brown Closet Brown Lined Carpet Black Chair Walk In Closet IKEA ~ dickoatts.com Closets Inspiration

Από τοίχο σε τοίχο και από το δάπεδο μέχρι την οροφή τα ράφια μπορούν να καλύψουν έναν τοίχο στο υπνοδωμάτιο σου καθιστώντας το ένα ιδανικό βεστιάριο ή ντουλάπα, όπου θα χρησιμοποιείται για την αποθήκευση παπουτσιών και αξεσουάρ, αλλά και θα λειτουργεί εξίσου καλά και για τα ρούχα σου. ClosetΤα προμηθεύεσαι από την Ikea και εάν οι τοίχοι σου είναι από γυψοσανίδα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά βύσματα για αυτό το στοιχείο.

Walk in closet

Walk in closet

Gravity Interior | Nordic cool via heyhome

The perfect wardrobe. OK, for a man, but you get the idea. Love the angled skirting board and shelving

walk-in closet, wardrobe, ikea, white, stylizimo home

Bedroom Makeover: BEFORE and AFTER! - Love pretty much everything about this. (For me personally I would probably add one thing in a very bright colour just to mix things up.)

 • οργάνωση με ράφια στο παιδικό δωμάτιο και όχι μόνο

Incorporating children's things in general living spaces- http://therevelblog.files.wordpress.com/2010/02/woonkamer_kind.jpg

Απλές κατασκευές που μπορούν να φιλοξενήσουν παιχνίδια-μινιατούρες-βιβλία και να ομορφύνουν τους τοίχους του παιδικού δωματίου αλλά και κατασκευές με ράφια που μπορούν να φιλοξενήσουν τα διακοσμητικά σου αντικείμενα και παράλληλα και τα παιχνίδια-βιβλία του παιδιού σου….

Kids bedroom and playroom

werkkamer kinderhoek

Μπορείς να αναδείξεις κάποια ιδιαίτερα βιβλία τοποθετώντας τα έτσι ώστε να φαίνονται τα εξώφυλλά τους ή γεμίζοντας ένα ολόκληρο ράφι με πολύ μεγάλα βιβλία τοποθετημένα οριζόντια.

Home office

Ξεχώρισε τα βιβλία ανάλογα με το χρώμα τους για να δημιουργήσεις χρωματικό εφέ. Έτσι θα έχεις σαν αποτέλεσμα μια καθαρή ενιαία εικόνα και ενδιαφέροντες και συχνά απίθανους συνδυασμούς θεματολογίας.

Kids room

baskets would be beautiful as toy holders in teh girls room!! why didn't i think of that?

Kids Room / Klikk.no

 Μια βιβλιοθήκη με πολλά και μεγάλα ράφια θα σου φανεί χρήσιμη για πολλά χρόνια και με διαφορετική χρήση ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σου. Τα πρώτα χρόνια μπορείς να χρησιμοποιείς τα ψηλά ράφια για τα είδη της τουαλέτας και τις πάνες του μωρού σου, ειδικά αν τοποθετήσεις κοντά στη βιβλιοθήκη την αλλαξιέρα και τα χαμηλά ράφια μπορούν για πολλά χρόνια να φιλοξενούν χνουδωτά ζωάκια, παιχνίδια, κούκλες και αυτοκινητάκια, αργότερα επιτραπέζια και σιγά σιγά τα βιβλία του παιδιού σου.

Nice idea for a room with no closet... hey, we have a room like that.

Lovely

Tiny black triangle decals in Nina's Little House Nursery

The fab monochrome home of Karine Kong. Milk.

Un coin pour les enfants sooooo déco !

DIY Picture/Book Ledge - May be the perfect solution for part of that awkwardly long wall in the guest room.

My children's playroom will look like this.

Wall mural / fabric in a truly inspiring and creative loft. Photo: Julie Ansiau. Styling Charlotte Huguet. Elle. Copyright reserved.

9 Different Ways to Style Floating Shelves. Like: # 1, 5, 6 & 7 for kids room.

Covet Garden Home: Special Print Edition http://decor8blog.com/2014/08/01/covet-garden-home-special-print-edition/

How fantastic are these hanging baskets? #toystorage #nursery #organization

Baby's Closet. Honestly I wish I had this much closet space..

 • Διακόσμησε την είσοδο/χολ του σπιτιού σου με ράφια

Λιιτές και απλές ιδέες για να οργανώσεις το χολ σου με ράφια δίνοντας στιλ αλλά και άνεση για την καθημερινή του χρήση!

7 Ideas to Steal from a Super-Stylish Scandinavian Home | Apartment Therapy

Οι βιβλιοθήκες από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι αποτελούν ιδανική λύση για μεγάλες συλλογές και μπορούν να καθορίσουν ή να οριοθετήσουν το στυλ ενός δωματίου.

Grey / white and a cute kids room in a lovely Swedish space

my scandinavian home: Saturday wall space inspiration

Τοποθετήστε τα βιβλία κατακόρυφα και οριζόντια για να κερδίσεις χώρο σε συνθέσεις με ρυθμιζόμενα ράφια.

A chic 42 spm apartment in Sweden barefootstyling.com

The Essence Of Nordic Interior Décor In A Beautiful Swedish Apartment

A swedish home with a dash of pink - Jelanie - 7

I want a little nook like this in my house with pillows all over the floor for reading on rainy days.

 • Διακόσμηση με ράφια

Η χρήση ραφιών μπορεί να έχει περισσότερες λειτουργίες από έναν διακοσμητικό όγκο στον χώρο μας. Μπορεί να διαχωρίσει χώρους, να τοποθετηθεί σε ένα διάδρομο με κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και τα ράφια μπορούν να είναι διακοσμητικά εκσυγχρονισμένα.Τα κρεμαστά ράφια αποτελούν την ιδανική επιλογή για να διακοσμήσεις έναν κενό τοίχο σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού αρκεί να συμβαδίζουν με το ύφος της διακόσμησης που έχεις επιλέξει.

Nook with small shelves

Shelves

I think if I am ever lucky enough to move again, I would like the next lounger to be grey.

Simply beautiful! ChicDecó: | A stylish condo in Vancouver

white decor with accent art wall

Sadly I can never have white furniture due to a family of spillers. But I love the overlapping rugs in close shades! Something to try for Lila's room or maybe even the family room.

The serene white and wood home of an architect and graphic designer, Marina Senabre Roca

Again a bit too white, but whoa! I love the brick wall, the chairs, table & especialy the industrial lamps. Together with the light coming from the huge windows.. makes a lovely picture. Perfect dining room... <3 Kitchen

 • ράφια-βιβλιοθήκη στη σκάλα

Τις περισσότερες φορές το κενό που δημιουργείται από την επιφάνεια τις σκάλας μέχρι το δάπεδο, δεν είναι λειτουργικό για τη χρήση του. Μπορείς να εντοιχίσεις κλιμακωτές custom made βιβλιοθήκες, Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσεις ένα χώρο για την τοποθέτηση διακοσμητικών αντικειμένων, φωτογραφιών καθώς και αγαπημένων βιβλίων. Εάν η σκάλα έχει μεγαλο πλάτος, δίνεται η δυνατότητα να τοποθετήσεις ράφια κατά μήκος της πλευράς του τοίχου.

Stair-bookcase by Tamir Addadi Architecture

Compact Stairs – The First Step Towards A Happy Tiny Home

22 Things That Belong In Every Bookworm's Dream Home

A Fashionable Home: Minimal Decor Idea For An Under-The-Stairs Space

Τέλος τα ράφια μπορεί κυρίως να προορίζονται για βιβλία, αλλά πρόσεξε να μην τα στριμώξεις γιατί τα βιβλία χρειάζονται λίγο χώρο για να αναπνέουν. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα πιο ενδιαφέρον οπτικά και σχεδιαστικά αποτέλεσμα σπάζοντας τη μονοτονία των βιβλίων με διακοσμητικά που έχουν είτε λειτουργικό είτε αισθητικό ρόλο πάνω στα ράφια αν τοποθετήσεις τουλάχιστον τρία βιβλία το ένα πάνω στο άλλο και ολοκληρώσεις την εικόνα τοποθετώντας ένα διακοσμητικό στοιχείο πάνω στα βιβλία, π.χ. ένα μικρό μπολ ή βάζο.

via https://gr.pinterest.com/Sigrekianna/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s